Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Uslovi dostave

Uslovi dostave

 

SerbianaArt može da dostavi Vašu narudžbinu na bilo koju adresu u svetu. Za dostavu su Vam na raspolaganju poštanske službe:

PTT pošta Srbije, www.posta.rs
PostExpress pošta Srbije, www.postexpress.rs
DHL Worldwide Express, www.dhl.rs
FedEx Express, www.fedex.com

Vreme dostave

Ukupno vreme dostave   -   varira u zavisnosti od vremena potrebnog za dobijanje dozvole za izvoz i vremena prenosa pošiljke do krajnjeg odredišta.

Po sledećoj jednačini veoma jednostavno maže da se odredi približno vreme dostave:

(Dozvola)   +   (Vreme prenosa pošiljke)   =   Ukupno vreme dostave

Dozvola   -   prema važecim zakonima naše zemlje umetnicka dela se mogu trajno izneti iz zemlje samo uz dozvolu izdatu od strane ovlašcenih državnih organa. Vreme potrebno za dobijanje dozvole je od 5 do 7 radnih dana.

Vreme prenosa   -   zavisi od organizacije poštanske službe (PTT, DHL ili FedEx) koju ste odabrali i od udaljenosti destinacije na koju se upucuje pošiljka.

Vreme prenosa pošiljke putem PTT pošte

Vreme prenosa paketske pošiljke do najudaljenijeg poštanskog centra u domacem saobracaju je do 7 radnih dana.

Vreme prenosa paketske pošiljke u medunarodnom saobracaju zavisi od carinske procedure i nacina organizacije poštanskog saobracaja u zemlji odredišta. Po našoj proveri i iskustvu, u medunarodnom saobracaju:

  • Standardni prenos pošiljke (putuje kopnom i morem) je od 2 do 12 nedelja.
  • Avionski prenos pošiljke je od 7 do 15 radnih dana.
  • Prenos pošiljke PostExpress kurirskom poštom od 3 do 7 radnih dana.

Vaš paket ce, u mestima gde postoji organizovana dostava, biti dostavljen na Vaš stan. U mestima gde ne postoji organizovana dostava, pošta ce Vas obavestiti o mestu i vremenu preuzimanja pošiljke.

Vreme prenosa pošiljke putem kurirske pošte: DHL, FedEx

Vreme prenosa paketske pošiljke kurirskom poštom je od 5 do 7 radna dana.
Vaš paket ce biti dostavljen putem kurira direktno na Vaš stan.

Važne napomene: U radne dane se ne uracunavaju subota i nedelja, dani državnih i verskih praznika.
Navedeni rokovi isporuke u posebnim slucajevima mogu biti produženi, npr. za narudžbine izvršene u vreme praznika kada je velika opterecenost poštanskih i carinskih službi. Preporucujemo da narudžbinu izvršite pravovremeno.
Molimo vas da procitate naše carinske informacije.

Cena dostave

U vašoj korpi za kupovinu, uz cenu svakog artikla, prikazana je zbirna cena usluga pakovanja i dostave pošiljke, koju uvek možete videti pre same kupovine. Cena dostave zavisi od mjesta dostave i težine paketa, i zaracunata je prema važecem cenovniku odabrane poštanske službe.

Osiguranje

SerbianaArt pruža mogucnost da osigurate Vaš paket od rizika gubitka i oštecenja kojima je izložen tokom prevoza u domacem i medunarodnom transportu. Cenu osiguranja, prikazana je u vašoj korpi za kupovinu, i uvek je možete videti pre same kupovine.
Pretorucujemo Vam da koristite opciju osiguranja, tako što ce te da cekirate dugme "Upotrebi osiguranje".

Šta ako pošiljka nije osigurana?
SerbianaArt garantuje da ce u slucaju gubitka osigurane pošiljke da nadoknadi štetu u visini fakturisanog iznosa pošiljke. U slucaju oštecenja ili umanjenja sadržaja osigurane pošiljke sledi nadoknada štete u visini utvrdenog ili procenjenog dela oštecenja ili umanjenja pošiljke, ali ne u iznosu vecem od iznosa koji bi se isplatio za gubitak pošiljke.

Šta ako je pošiljka osigurana?
SerbianaArt garantuje da ce u slucaju gubitka osigurane pošiljke da nadoknadi štetu u visini fakturisanog iznosa pošiljke. U slucaju oštecenja ili umanjenja sadržaja osigurane pošiljke sledi nadoknada štete u visini utvrdenog ili procenjenog dela oštecenja ili umanjenja pošiljke, ali ne u iznosu vecem od iznosa koji bi se isplatio za gubitak pošiljke.
SerbianaArt ne snosi nikakvu odgovornost i ne priznaje naknadu štete u slucajevima gubitka ili štete koje su nastale nepredvidivim dogadajima izvan ljudskih objektivnih mogucnosti (nesrece, prirodne katastrofe, i sl.).

Pracenje pošiljke

Sistem za elektronsko pracenje poštanskih pošiljaka omogucava korisniku poštanskih usluga da u svakom trenutku sazna gde se pošiljka nalazi, odnosno njen status (urucena, vracena, preusmerena).

Informaciju o statusu pošiljke, korisnik može saznati pretragom Web stranica:

TT pošta Srbije: www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp
Post Express pošta Srbije: www.postexpress.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/track-and-trace.asp
DHL Worldwide Express: www.dhl.com
FedEx Express: www.fedex.com/rs/

Potrebno je samo da na odgovarajucoj Web strani unesete prijemni broj pošiljke (identifikacioni broj) i saznacete osnovne informacije u vezi sa Vašom pošiljkom (datum, vreme i mesto prijema, poziciju Vaše pošiljke kao i njen status (urucena, vracena, dostava u toku, itd.).
Identifikacioni broj Vaše pošiljke možete naci u e-mail poruci, koja je poslata od strane SerbianaArt odmah nakon distribucije.

Carinske informacije

Vi možete biti subjekt koji podleže placanju uvoznih carina i taksi, koji možda postoje kada pošiljka stigne u vašu zemlju. Dodatni troškovi koji se mogu pojaviti kod carinskih organa u vašoj zemlji moraju biti placeni od vaše strane. Mi nemamo kontrolu nad ovim eventualnim troškovima i ne možemo da predvidimo koliko iznose. Carinske dažbine variraju od zemlje do zemlje, i vi bi trebalo da kontaktirate lokalne carinske organe za dalje informacije. Samo da podsetimo, kada narucujete od SerbianaArt.com-a vi se smatrate uvoznikom robe i morate se povinovati svim zakonima i propisima zemlje u kojoj primate robu.
Ukoliko je paket obeležen kao "Poklon" vrednost paketa se ne oslobada od carinskih dažbina, koje ukoliko one postoje placa primalac poklona.