Biografija

Podaci za kontakt:

Telefon:032400315
Telefon:00381637115771

E-mail: snezanaslike@yahoo.com

Hello! My name is Snezana, I'm Serbian artist and teacher of painting for children and adults. Live and work in the beautiful city of Belgrade. I can not imagine my life without art, I work on my paintings every day and I try to portray in my paintings the maximum positive. I believe that art should bring people joy, inspiration and positive emotions, warmth and kindness.

Član ULUS-a i ULUPUDUS- a.

Potice iz umetnicke familije.Diplomirala je na FLU na Cetinju,odsek slikarstvo,u klasi prof.Dragana Karadzica.Studirala je i na Filoloskom fakultetu u Beogradu,odsek opsta lingvistika i juznoslovenski jezici..Snezana zivi i radi u Beogradu.Iza nje su mnogobrojne izlozbe i nagrade.Ispred nje su putevi i ciljevi.Uz nju su optimizam i volja ,praceni mnostvom ideja i dobrih zamisli koje ce,veruje, ostvariti,uz rad i znanje.

Glad za slikom,crtezom,pisanjem,traje jos od detinjstva.Godinama radim nesmanjenom zestinom.Nekada mi je potpuno svejedno koja je i kakva tematska osnova slika i crteza.Nekada je to oblik zapamcen iz prvog vidjenja u detinjstvu,slike iz snova,kosmicke vizije,slutnje novog sveta,erotski simboli,apstraktni oblici arabeske,izmisljena arhitektura ili fantazija.U svemu lezi nezasita zudnja za stvaranjem,za crtom ,linijom,bojom.
Volim metaforu i simbol i cesto ih koristim kroz spontano radjanje slika iz podsvesti.To posebno vazi za crtez.
Moj talenat se manifestuje u svim aspektima umetnosti-crtez,slikarstvo,dizajn,fotografija,pisana rec i jos puno toga.
Veliki sam poklonik figurativne umetnosti… Profesionalno bavljenje umetnoscu,za mene znaci moje zivotno opredeljenje.Umetnik stvara da bi dosao do samospoznaje,to je duhovni put.
,,Umetnik,slikar,savija grane poput prstiju oko vas,da vas ususka i sacuva u krosnji jednog lepseg,obojenog sveta.Njegove majstorske ruke mirisu na uljanu boju,ali i na zovu,na behar,na hleb,na motive i na umetnost koju stvaraju.Ne verujem u umetnost bez duse,u instalacije i provokacije,u intelekt bez emocija.Verujem u rad i dar.Taj visak lepote je ono moje u koje ulazem svu svoju energiju,znanje,vestinu ruku i oka.
Savremenu umetnost prihvatam kao cinjenicu,ali ona u ogromnom delu svoje pojave nista ne izrazava.Ne vidim u tome neke opsteljudske i humanisticke poruke.Nikad tako kao danas nije bio snizen kriterijum po kojem se neko smatra umetnikom.“

Snezana Velickovic
akad.slikar

@no copyright

Živi i radi: Srbija, Čačak

Velickovic Snezana na SerbianaArt-u od 04.08.2011.

Slučajno odabrana dela

Umetnička dela: 170 Kliknite ovde da vidite sva dela