Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Portfolio Stanković Ljubiša

Stanković Ljubiša

Ukupno radova: 27

Srbija

Stanković Ljubiša

Biografija

Rođen 1960.godine u Nišu, živi i radi u Gornjem Milanovcu. Slikanjem se bavi od rane mladosti, za svoj rad koristi razne tehnike, od crteža, tempere, akrila do ulja. Slika na platnu, drvetu, lesonitu.

Kako u korišćenju tehnika, tako i u izboru motiva teži raznovrsnosti, od idiličnih pejzaža, preko istorjskih motiva, mrtve prirode i portreta do ikona i slika sa motivima svetovne i etno arhitekture. Svoja dela prvi put prestavlja javnosti 2000.godine i do sada je izlagao na više samostalnih i zajedničkih izložbi u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Čačku, Kragujevcu, Nišu, Kruševcu, Svrljigu, Vrnjačkoj Banji i Petrovcu na Mlavi.

"...Svoj crtački dar Ljubiša je razvio i usavršio do fotografske preciznosti i perfekcije. A onda je primenom tempere i potom ulja svoj slikarski realizam ili bolje reći hiperrealizam kroz složene i nadrealne kompozicije uveo u svet fantastike. Česte kombinacije realnog (ili se samo čini realnog) i nadrealnog, samo nas podsećaju da se naš život sastoji od jave i snoviđenja, svesnog, podsvesnog i nesvesnog. Na jedno nas podsećaju pejzaži i mrtve prirode, a na drugo anđeli i arhanđeli, vile i junaci iz snova i mašte spojeni čudnim simbolima i imaginarnim značenjima..."

Kontakt telefoni: 064/155-21-84, 032/711-853
Moguć svaki dogovor oko preuzimanja slika
Ikone, portreti i ostali motivi po narudžbi

Slučajno odabrana dela :: Stanković Ljubiša