Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Portfolio Nedeljkovic Sladjana

Nedeljkovic Sladjana

Ukupno radova: 11

Srbija

Nedeljkovic Sladjana

Biografija

Od kada znam za sebe ja crtam i slikam. Zavrsila sam Umetnicku skolu u Nisu i Uciteljski fakultet u Vranju.
U predstavljanju javnosti iza sebe imam samostalne, humanitarne i grupne izlozbe.
Oprobala sam se u mnogim tehnikama i smatram da je majstorstvo slikanja u energiji koju ostavljamo kroz rad koji je pred vama.
Kontakt 0604233939
Dobrodošli
Sladjana Nedeljković – od najranijeg doba detinjstva, pokazivala je interes i ljubav prema kreativnoj ekspresiji. Završila srednju Umetničku školu za dizajn u Nišu i diplomirala na Učiteljskom fakultetu u Vranju.
Autentičnost svog unutrasnjeg izraza i senzibiliteta – predstavljala je kroz umetničke slike na brojnim kolektivnim i humanitarnim izložbama, likovnim kolonijama u Vranju i Srbiji. Radila kao dizajner, kolorista, kreator za unikatne modele i sofisticirane detalje na ženskim odevnim predmetima.
U Galeriji narodnog Muzeja u Vranju, hrabro je zakoračila na bogatu likovnu scenu grada, svojom prvom samostalnom izlozbom crteža u boji. Kao autor likovnih radova kojima je na neki način želela da se vrati u prošlost, bogatim koloritom i detaljima, svojim se sugradjanima predstavila drugom samostalnom izložbom “Čarobni ćilim”. U toku stvaranja raskošne treće po redu samostalne izložbe „Tajna krosnje“ – Galerija narodnog Muzeja Vranje, inspirisana i na pisanje poezije. Tako je nastala i objavljena zbirka poezije “Trenutak” .
Dosadašnji rad predstavila je putem brojnih sajtova, književnih portala, zastupljena je u mnogim zbornicima i antologijama poezije, u mnogim zajedničkim zbirkama izdavačkih kuća iz Srbije i Hrvatske, časopisima za kulturu i van granica Srbije, učestvovala je i na više Međunarodnih Festivala pesništva i manifestacija na kojima je predstavljala svoj grad – Ljubljana-Maribor-Zagreb-Pula-Rovinj-Pazin-Biograd na moru-Banja Luka – Novi Sad-Beograd-Nis-Leskovac id r.. Dobitnica je mnogih Zahvalnica za nesebičnu podršku i doprinos u promociji kulture.

Oprobala se i kao urednica. Jedan je od urednika internacionalnog zbornika “Pisanija”. Drugu zbirku poezije “Traganja” objavila je 2015. Piše ljubavnu poeziju, koja je u najvećem zastupljena u njenim dosadašnjim zbirkama, ali i ostale vidove poezije, kao i kratke priče
Od slika do pesama, od pesama do slika, voli druženja i susrete sa ljudima koji imaju ista interesovanja

Slučajno odabrana dela :: Nedeljkovic Sladjana