Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Portfolio Lisinac Milka

Lisinac Milka

Ukupno radova: 15

Srbija

Lisinac Milka

Biografija

Milka Lisinac rođena je 1959. godine u Kruševcu. Za razliku od većine slikara, koji su rano prepoznali talenat za umetničko izražavanje na platnu, Milki se to dogodilo tek kada je već zakoračila u zrelo(kako to Milka voli da kaže: Zlatno i sazrelo) doba.
Milka Lisinac postala je prepoznatljiva po svojim neobičnim slikama kroz koje se provlači radost, sreća,spokoj,tuga, život.... No, njoj nisu strane tematske i motivske celine kojima se ravnopravno bavi: portret, figura, pejzaž, mrtva priroda... Osim globalnog prilaza temi i motivu, naročito je privlače detalji na objektima i stvarima iz okoline koja je okružuje. Sa velikom strašću slika prozore, unutrašnjost i spoljašnjost objekata, stare pegle, bundeve... praktično sve je aktuelno što okom može sagledati u okruženju u kojem bitiše. Poput kakvog istraživača ona i u likovnom smislu, dakako „obrađuje“ i propušta kroz svoju vizuru bajkovite motive.
Relativno kasni slikarski početak, recimo i to, nije ni u čemu omeo Milku, niti joj je bio prepreka za komuniciranje sa ljubiteljima umetnosti. Umetnica kao da je htela da dokaže suprotno, da to „kašnjenje“ nema nikakvog značaja, tako, Milka, izlaže na grupnim izložbama i učestvuje na kolonijama... Izlagala je i na Međunarodnoj izložbi “Žene slikari” 2016.
Član je i LK "Rasinius" Kruševac kao i LK “Dimitrije Simić”
Milka Lisinac bavi se slikarstvom u Kruševcu u kojem i živi.

Slučajno odabrana dela :: Lisinac Milka