Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Portfolio Ivkovic Milena

Ivkovic Milena

Ukupno radova: 12

Srbija

Ivkovic Milena

Biografija

Milena Ivković, slikarka, slobodni umetnik NeFormalizma, pisac, blogerka.

Rođena u Smederevskoj Palanci, gde završava Gimnaziju i stiče zvanje programera. Dalјe školovanje je vodi putevima primene informacionih tehnologija i kruniše svoje zvanje magistraturom iz te oblasti. Živi i radi u Beogradu.
Sklonost prema umetnosti pokazuje još od najranijeg detinjstva, bilo da su u pitanju vizuelne umetnosti ili pisana reč. Aktivno slika više od 20 godina.
NeFormalizam je jedinstveni likovni pravac koji, kako u tematskom tako i u formalnom smislu se svrstava stvaralaštvo Milene Ivković, jer za nju, umetnost nije radi umetnosti, već je duboko povezana sa njenom ličnošću. Stvara da bi poručila da život treba živeti i doseći do samog sebe.
O stvaralaštvu Milene Gojković, akademska slikarka Danijela Gračner kaže: „Milena u svakoj svojoj slici poziva posmatrača vrlo iskreno na život, jer koliko god da postoji u njima neujednačenost u temi, lako ćete prepoznati koncept života koji pulsira, struji, grebe, sanja, rađa se, diše i napokon korača.“
Veliku samostalnu izložbu „Lavirint“, održala je decembra meseca 2015. godine, u prostoru Nušić Fondacije u Beogradu, koju je posetila i princeza Jelisaveta Karađorđević pored mnogobrojnih drugih posetilaca iz sveta umetnosti, društvenog i građanskog milјea. Izložba je naišla na odlične kritike i medijski je bila vrlo ispraćena.
Kolektivna izložba na temu „Raskršće“ u Art-galeriji Gastro bara „20-44“ u Skadarskoj ulici broj u Beogradu, gde je posebno zapažen rad „Raskršće sudbina“.
Poslednja velika međunarodna-kolektivna izložba Beogradski umetnički salon, u Kući legata, Knez Mihailova u Beogradu, 13-23. juna 2020. sa velikim brojem radova, direktnim uključenjem u Jutarnji program TV Pink i velikom medijskom pažnjom u Politici.
Oblici, teksture, boje, tehnike, podloge i forme; Milena Ivković istražuje, kombinuje, stvara nesebično čime iznedruje sve svoje emocije, sa krajnjim cilјem estetskog i vizuelnog povezivanja. Nјena inspiracija je život, iz kog se rađaju sve njene umetničke forme koje reflektuje u svojim radovima.
Svoje slike je donirala i u humanitarne svrhe žrtvama porodičnog nasilјa i u vidu poklona različitih namena.
Izlagala je na grupnim izložbama u zemlјi i inostranstvu. Član je Kulturne asocijacije Beograda, koja je organizator niza manifestacija a najznačajnije je Beogradsko Bijenale.
Učesnik je nekoliko likovnih kolonija. Gostovala je u televizijskim i radio emisijama.
Veliki broj slika nalazi se i kod lјubitelјa umetnosti u zemlјi i inostranstvu i u privatnim kolekcijama.
Do kraja 2018. godine potpisivala se umetničkim imenom Lela, latinično-pisano, a od 2019. potpis je Milena, latinično-pisano.

Slučajno odabrana dela :: Ivkovic Milena