Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Portfolio Gordana Nikezic - Strela

Gordana Nikezic - Strela

Ukupno radova: 12

Srbija

Gordana Nikezic - Strela

Biografija

Rođena je i zivi u Beogradu. Otac naučnik, majka istoričar umetnosti. Ljubav prema umetnosti je uočljiva još od najranijih dana kada crta i slika. Prvi snovi su BOJE.
U V beogradskoj gimnaziji, negde u II razredu objavljen je članak Akademika Petra Martinovica o presadivanju glava pilićima. Od tog dana је i u duši naučnik. Ро obrazovanju је doktor bioloških nauka, naučni savetnik. Bila je dugogodišnji direktor Laboratorije za molekularnu biologiju i endokrinologiju u lnstitutu za nuklearne nauke Vinča. kao i rukovodilac mnogih naučnih projekata.
Simbolično, karijeru je završila i otisla u penziju iz sobe Akademika Martinovića. Naučni vek provela је u Laboratoriji Akademika Dušana Kanazira. Pored Prof. Kanazira, kao naučnika su je formirali Akademik Ljubiša Rakić i naučni savetnik dr. Radmila Metlaš. Od potomstva ima sina Dušana, kao i unuka Stefana i unuku Sofiju.
Gordana često za sebe kaze Мој odnos prema slikarstvu definisala bih na sledeci način - GLEDAM U ВОЈI, MISLIM U ВОЈI, SANJAM U ВОЈI. Smatram da je to definicija duše slikara.
Od 2010 član је kluba AKADEMIJA 28.
Do sada realizovala je pedesetak kolektivnih i 8 samostalnih izložbi. U okviru kolektivnih izlozbi dobila je petnaestak pohvala, tri treće i jednu drugu nagradu. Pored toga je učestvovala na humanitarnoj izlozbi slika МОЈЕ DETINJSTVO

Slučajno odabrana dela :: Gordana Nikezic - Strela