Prodajte svoja umetnička dela na SerbianaArt-u. Kreirajte Vašu galeriju danas!

 
Vi ste ovde :: Galerija Početna :: Portfolio Antonović Momčilo Moma

Antonović Momčilo Moma

Ukupno radova: 3

Srbija

Antonović Momčilo Moma

Biografija

Momčilo Moma Antonović, rodjen je u Kruševcu 1938. godine, gde je završio osnovnu školu, a gimnaziju u Kraljevu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića. Kod istog profesora završio je i postdiplomske studije. Član je ULUS–a od 1964. godine.

Bio je redovan profesor i dekan (u tri mandata) na Fakultetu likovnih umetnosti za predmete slikanje i crtanje. Kao gostujući profesor predavao ne na fakultetima u Budimpešti i Edinburgu. 1989. godine, postavljen je za direktora medjunarodnog istraživačkog programa "Umetnost i mladi talenti" EUROPEAN CENTER FOR PEACE AND DAVELOPMENT UNIVERSITY FOR PEACE ESTABLISHED BY THE UNITED NATIONS.

Usavršavao se na studijskim putovanjima u Francuskoj, Italiji, Grčkoj, SAD, Nemačkoj, Madjarskoj, Škotskoj, Holandiji, Španiji.

Imao je na preko 70 samostalnih i izlagao je na 600 izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija. Dobitnik je više desetina nagrada i priznanja. Njegova dela nalaze se širom sveta u galerijama i kod privatnih kolekcionara.

Radi kao profesor - savetnik na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.
Živi i radi u Beogradu.

Slučajno odabrana dela :: Antonović Momčilo Moma

Ukupno: 3